AQUALIN EKO - Акрилатна Гланц

AQUALIN EKO -  Акрилатна Гланц - Изображение 1
Основни характеристики
Водоразтворим лак за вътрешна и външна употреба, създаден на основата на 100% акрилни смоли
Приложение
Дърво, метал, гипс, стъкло, ПВЦ, алуминий, поцинкована ламарина
Покривност
12 м 2 - 14 м 2 / литър

Водоразтворим лак за вътрешна и външна употреба, създаден на основата на 100% акрилни смоли с нова технология. Идеален е за боядисване на повърхности от дърво, метал, гипс, стъкло, ПВЦ, алуминий, поцинкована ламарина и т.н. Не пожълтява. Без мирис е, нанася се лесно и прави повърхността гладка, без следи от четка и/или резки от нанасянето. Придава идеална белота, има голяма покривност и отлична адхезия на боядисвани преди повърхности с алкиден лак. Има отлична устойчивост на вредни климатични влияния.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ


Предварително подготвените повърхности от дърво, ПВЦ, алуминий, стъкло, поцинкована ламарина и т.н. трябва първо да се минат с PROTOLUX ( Велатура) на MARMOLUX. Порести повърхности като гипс, цимент, гипсокартон и т.н. трябва да бъдат почистени добре и след това минати сводоразтворимия PRIDUR или PROTOLUX (Велатура) или PRIDUR (грунд, разтварящ се с разредител). Металните повърхности трябва първо да бъдат почистени от лющещи се парченца ръжда или стари слоеве боя и след това да се намажат с антикорозивен грунд, като ANOXAL ( грунд за метални повърхности против ръжда )

 

РАЗЦВЕТКИ


Предлага се в бяло гланц и сатен. AQUALIN може да се използва за приготвяне на безброй разцветки с тониращата система T-300.

 

СЪХНЕНЕ


На допир е суха след 1-2 часа.

 

ПОВТОРНО БОЯДИСВАНЕ


Може да бъде повторена след 3-4 часа, в зависимост от атмосферните условия.

 

ПОКРИВНОСТ


12-14 кв.м./л. на едно боядисване, върху предварително подготвени повърхности.

 

РАЗРЕЖДАНЕ


Разредете с 5-10 % вода за нанасяне с валяци или четки и до 20 % с вода за нанасяне с пистолет.

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ


Нанесете с валяк, четка или пистолет за боядисване.

 

ПОЧИСТВАНЕ НА ИНСТРУМЕНТИТЕ


Инструментите трябва да бъдат почистени веднага след употреба с вода и, ако е необходимо, със сапунен разтвор или детергент.

 

СЪДЪРЖАНИЕ НА ЛЕТЛИВИ ОРГАНИЧНИ СЪЕДИНЕНИЯ


Максималната стойност на летливи органични съединения за този продукт за Европейския съюз (Директива 2004/42/СЕ), (категория А/d „Бои за придаване на готов и завършен вид на повърхности от дърво и метал”, Tип WB) е 150 гр/л (2007), 130 гр/л (2010). Готовият за приложение продукт максимално съдържа 73 гр/л летливи съединения.

 

ВИСКОЗИТЕТ


Гланц: 90 ± 10 K.U. (STORMER, 25oC).
Сатен: 100 ± 10 K.U. (STORMER, 25oC).

 

ИНДЕКС ЗА БЕЛОТА


~89 (ASTM E313-98).

 

ИНДЕКС НА ПОЖЪЛТЯВАНЕ


~0.5 (ASTM E313-98).

 

ГЛАНЦ


Гланц: > 82 единици при 60o (ELOT EN ISO 2813).
Сатен: 25 ± 5 единици при 60o (ELOT EN ISO 2813).

 

РЕЗИСТЕНТНОСТ НА АЛКАЛИ


Без промяна (ELOT 788).

 

ТЕСТ ЗА ЧЕСТО МИЕНЕ И ТРИЕНЕ


Не се променя след 750 цикъла (ELOT 788).

 

ОТТИЧАНЕ НА ДЪЖДОВНА ВОДА


Отлична. Филмът не се променя (няма издуване, напукване, ронене на люспи и на прах и т.н.). Не се променя цвета и блясъка (ELOT EN ISO 2810).

 

УСТОЙЧИВОСТ НА ПРЕПАРАТИ


Много добра резистентност на различни продукти (вода, оцет, червило, маркери, червено вино, кафе, зехтин, козметични кремове, сапунена вода, детергенти) (ASTM D 1308).

 

АДХЕЗИЯ


Отлична. Няма отлепване след тест с напреко срязваневърху различни повърхности, като от дърво, стари алкидни бои, грунд Аквавит, грунд за метални повърхности на Витекс и т.н. (ELOT EN ISO 2409).

 

МАКСИМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА ЗА УПОТРЕБА


50 C (ΕLOT 788).

 

ТЕСТ НА МАНДРЕЛ


Не се напуква при усукване на метална плоскост около шпиндел 2 мм след период на сушене 1 седмица (ELOT EN ISO 1519 Е2).

 

СЪХРАНЕНИЕ


1 година при подходящи условия. Идеалните за съхранение температури са от +5⁰C до +38⁰C.

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ


Да се пази от деца. Ако се погълне, да се потърси незабавно медицинска помощ и да се покаже етикета или опаковката. Да не се излива в канализацията.

 

ЗАБЕЛЕЖКА


Не се напуква при усукване на метална плоскост около шпиндел 2 мм след период на сушене 1 седмица (ELOT EN ISO 1519 Е2).