NEOLUX EКO

NEOLUX EКO  - Изображение 1
Основни характеристики
Вододисперсионна боя от най-висш клас за вътрешна и външна употреба
Приложение
Цимент, бетон, гипсокартон, ОСБ, метал след грундиране, мазилки, шпакловки
Покривност
Виж по-долу

NEOLUX ECO е ЛУКСОЗНА ДЕКОРАТИВНА 100% ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТА вододисперсионна боя от най-висш клас за вътрешна и външна употреба приложима върхуповърхности от цимент, бетон, гипсокартон, ОСБ, метал след обработка с подходящ грунд, .мазилки, шпакловки и др. Има изключителна адхезия и еластичност, прави повърхностите матови и идеално гладки. Без миризма, не пожълтява, не се драска, не капе и не пръска при нанасяне. Благодарение на специалната си формула има много добра влагоустойчивост, паропропускливост и запазва еластичноста си при резки температурни промени, придава на повърхностите луксозен вид.Има дълготраен живот и висока устойчивост на надраскване, миене и триене.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ


Повърхностите трябва да са чисти, сухи и загладени, без прах, мазнини и ронеща се боя. Използвайте акрилна шпакловка на МARMOLUX или еластичен 100% акрилен кит, за да попълните пукнатините и дупчиците.

  • ЗА НОВИ ПОВЪРХНОСТИ от бетон и мазилка 1 слой EMULSION PRIMER или PRIDUR ECO (микролизиран дълбоко проникващ акрилен водоразтворим грунд);
  • ЗА ГИПСОКАРТОН И СТАРИ МАЗИЛКИ 1 слой PRIDUR ECO, PRIDUR - АЛКИДЕН прозрачен грунд ( разреждащ се с разредител) или AQUALIN ECO (водоразтворим грунд-боя);
  • ЗА ЗАМЪРСЕНИ ПОВЪРХНОСТИ oт пушек и сажди PRILUX или AQUALIN ECOЗа всички случаи използвайте 1-2 слоя NEOLUX ECO.

 

РАЗЦВЕТКИ


Бяла и над 20 000 разцветки тонирани на машина, 7 цвята пасти за тониране и бази. Базите на вододисперсионна боя Неолукс може да се използва за получаването на безброй разцветки с тонираща система на T-300.

 

СЪХНЕНЕ


Суха на допир еслед 1 - 2 ч.

 

ПОВТОРНО БОЯДИСВАНЕ


Може да бъде повторена след 3-4 часа, в зависимост от атмосферните условия.

 

ПОКРИВНОСТ


БЯЛА: 9 - 10 кв.м./л. (за 2 слоя), според ELOT 721-82, върху предварително подготвени повърхности.

БАЗА - P ( за светлите цветове ) : 9 - 10 кв.м./л. (за 2 слоя), според ELOT 721-82, върху предварително подготвени повърхности.

БАЗА - D ( за тъмните цветове ): 8 - 9 кв.м./л. (за 2 слоя), върху предварително подготвени повърхности.

БАЗА - TR ( за декоративните цветове ): 7-8 кв.м./л. (за 2 слоя), върху предварително подготвени повърхности.

 

РАЗРЕЖДАНЕ


БЯЛА: Разредете с 15-25% вода в зависимост от повърхноста и начина и на подготовка и 40% при работа с пистолет.

БАЗА - P ( за светлите цветове ) : Разредете с 15-25% вода в зависимост от повърхноста и начина и на подготовка и 40% за приложение с пистолет.

БАЗА - D ( за средните цветове ):Разредете с 10-15% вода в зависимост от цвета, повърхноста и начина и на подготовка и 30% за приложение с пистолет

БАЗА - TR ( за декоративните цветове ):Разредете с 5-15% вода в зависимост от цвета, повърхноста и начина и на подготовка и 30% за приложение с пистолет

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ


Нанесете с валяк, четка или пистолет за боядисване.

 

ПОЧИСТВАНЕ НА ИНСТРУМЕНТИТЕ


Инструментите трябва да бъдат почистени веднага след употреба с вода и, ако е необходимо, със сапунен разтвор или детергент.

 

СЪДЪРЖАНИЕ НА ЛЕТЛИВИ ОРГАНИЧНИ СЪЕДИНЕНИЯ


Максималната стойност на летливи органични съединения за този продукт за Европейския съюз (Директива 2004/42/СЕ), (категория А/а „Вътрешни матови стени и тавани (гланцк ≤25@60º)”, Tип WB) е 75 гр/л (2007), 30 гр/л (2010). Готовият за приложение продукт максимално съдържа 10 гр/л летливи съединения.

 

ВИСКОЗИТЕТ


110 ± 10 K.U. (STORMER, 25oC).

 

ИНДЕКС ЗА БЕЛОТА


~96 за бялата (ASTM E313-98).

 

ИНДЕКС НА ПОЖЪЛТЯВАНЕ


~0 за бялата (ASTM E313-98).

 

ГЛАНЦ


< 3 единици при 60% (ELOT EN ISO 2813).

 

РЕЗИСТЕНТНОСТ НА АЛКАЛИ


Без промяна (ELOT 788).

 

ТЕСТ ЗА ЧЕСТО МИЕНЕ И ТРИЕНЕ


Не се променя след 10 000 цикъла (ELOT 788).
Пълна здравина на финишния слой се постига след минимум 3 седмици.

 

ОТТИЧАНЕ НА ДЪЖДОВНА ВОДА


Отлична. Филмът не се променя (няма издуване, напукване, ронене на люспи и на прах и т.н.). Не се променя цвета и блясъка (ELOT EN ISO 2810).

 

МИНИМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА НА ПРИЛОЖЕНИЕ


+5⁰C (ELOT 788).

 

СЪХРАНЕНИЕ


1 година при подходящи условия. Идеалните за съхранение температури са от +5⁰C до +38⁰C.

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ


Да се пази от деца. Ако се погълне, да се потърси незабавно медицинска помощ и да се покаже етикета или опаковката. Да не се излива в канализацията.

 

ЗАБЕЛЕЖКА


Изчакайте поне 3 седмици да минат след боядисването преди да почиствате и миете прясно боядисаните повърхности. Търкайте леко с вода и мека гъба. В случай на упорити петна, използвайте неутрален детергент или сапунен разтвор.Разбъркайте добре преди употреба. Не използвайте при температури под +5⁰C или над +35⁰C и/ или при влажност над 80 %.