NEOLUX 100% Acrilyc - Акрилна боя

NEOLUX 100% Acrilyc - Акрилна боя - Изображение 1
Основни характеристики
Вододисперсионна боя с допълнителна защита срещу UV лъчи за външно и вътрешно приложение
Приложение
Гипс, бетон, цимент, мазилка, гипсокартон
Покривност
18 м 2 - 20 м 2 / литър

 

100% АКРИЛНА вододисперсионна боя с допълнителна защита срещу UV лъчи за външно, но и за вътрешно приложение. Има голяма еластичност и издържливост на вредни климатични влияния и надрасквания. Много икономична поради голямата си покривност и ефективност. Прави повърхността гладка. Има отлична паропропускливост и не съдържа формалдехиди.

 

ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ


Повърхностите трябва да са чисти, сухи и загладени, без прах, мазнини и ронеща се боя. Използвайте акрилна шпакловка МARMOLUX или еластичен 100% акрилен кит, за да попълните пукнатините и дупчиците. Нови повърхности от гипс, бетон, цимент, мазилка, гипсокартон и т.н. или повърхности, боядисани с постни бои или варосани,трябва първо да се грундират с PRIDUR ЕКО( микролизиран дълбоко проникващ акрилен водоразтворим грунд) или с PRIDUR алкиден - прозрачен грунд (разреждащ се с разредител). Повърхности, зацапани от цигарен дим, графити, кафе или с други петна, трябва първо да бъдат грундирани с водоразтворимия грунд-боя AQUALIN ЕКО или PRILUX.

 

РАЗЦВЕТКИ


Предлага се в бяло и бази .Базите на вододисперсионна боя Мармолукс може да се използва за получаването на безброй разцветки с тонираща система TM-300.

 

СЪХРНЕНЕ


Суха на допир еслед 1-2 ч.

 

ПОВТОРНО БОЯДИСВАНЕ


Може да бъде повторена след 3-4 часа, в зависимост от атмосферните условия.

 

ПОКРИВНОСТ

  • БЯЛА: 9 - 10 кв.м./л. (за 2 слоя), според ELOT 721-82, върху предварително подготвени повърхности.
  • БАЗА - P ( за светлите цветове ) : 9 - 10 кв.м./л. (за 2 слоя), според ELOT 721-82, върху предварително подготвени повърхности.
  • БАЗА - D ( за тъмните цветове ): 8 - 9 кв.м./л. (за 2 слоя), върху предварително подготвени повърхности.
  • БАЗА - TR ( за декоративните цветове ): 7-8 кв.м./л. (за 2 слоя), върху предварително подготвени повърхности.

 

РАЗРЕЖДАНЕ

  • БЯЛА: Разредете с 15-20% вода в зависимост от повърхноста и начина и на подготовка и 35-400% при работа с пистолет.
  • БАЗА - P ( за светлите цветове ) : Разредете с 15-20% вода в зависимост от повърхноста и начина и на подготовка и 35-40% за приложение спистолет.
  • БАЗА - D ( за средните цветове ):Разредете с 10-15% вода в зависимост от повърхноста и начина и на подготовка и цвета. 30-35% за приложение спистолет.
  • БАЗА - TR ( за тъмните цветове ):Разредете с 10-15% вода в зависимост от повърхноста и начина и на подготовка и и цвета. 30--35% за приложение спистолет.

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ


Нанесете с валяк, четка или пистолет за боядисване.

 

ПОЧИСТВАНЕ НА ИНСТРУМЕНТИТЕ


Инструментите трябва да бъдат почистени веднага след употреба с вода и, ако е необходимо, със сапунен разтвор или детергент.

 

СЪДЪРЖАНИЕ НА ЛЕТЛИВИ ОРГАНИЧНИ СЪЕДИНЕНИЯ


Максималната стойност на летливи органични съединения за този продукт за Европейския съюз (Директива 2004/42/СЕ), (категория А/c „Външни стени с минерална основа”, Tип WB) е 75 гр/л (2007), 40 гр/л (2010). Готовият за приложение продукт максимално съдържа 15 гр/л летливи съединения.

 

ВИСКОЗИТЕТ


110 ± 10 K.U. (STORMER, 25oC).

 

ИНДЕКС ЗА БЕЛОТА


~96 за бялата (ASTM E313-98).

 

ИНДЕКС НА ПОЖЪЛТЯВАНЕ


~0 за бялата (ASTM E313-98).

 

ГЛАНЦ


< 3 единици при 60% (ELOT EN ISO 2813).

 

РЕЗИСТЕНТНОСТ НА АЛКАЛИ


Без промяна (ELOT 788).

 

ТЕСТ ЗА ЧЕСТО МИЕНЕ И ТРИЕНЕ


Не се променя след 15 000 цикъла (ELOT 788).
Пълна здравина на финишния слой се постига след минимум 3 седмици.

 

ОТТИЧАНЕ НА ДЪЖДОВНА ВОДА


Отлична. Филмът не се променя (няма издуване, напукване, ронене на люспи и на прах и т.н.). Не се променя цвета и блясъка (ELOT EN ISO 2810).

 

МИНИМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА НА ПРИЛОЖЕНИЕ


+5⁰C (ELOT 788).

 

СЪХРАНЕНИЕ


1 година при подходящи условия. Идеалните за съхранение температури са от +5⁰C до +38⁰C.

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ


Да се пази от деца. Ако се погълне, да се потърси незабавно медицинска помощ и да се покаже етикета или опаковката. Да не се излива в канализацията.

 

ЗАБЕЛЕЖКА


Изчакайте поне 3 седмици да минат след боядисването преди да почиствате и миете прясно боядисаните повърхности. В случай на упорити петна, използвайте неутрален детергент или сапунен разтвор. Разбъркайте добре преди употреба. Не използвайте при температури под +5⁰C или над +35⁰C и/ или при влажност над 80 %.